Tarunhohtoinen Joulupukin maa

Rovaniemi on täynnä joulun taikaa

Kaikkien tunteman joulupukin virallinen kotikaupunki on Rovaniemi. Joulupukin vieraina käy vuosittain noin 500 000 Lapin, Rovaniemen ja aidon joulutunnelman ystävää eri puolilta maapalloa. Joulupukkia pääsee tervehtimään ja hänelle voi esittää sekä pieniä että suurempia joululahjatoiveita. Paras lahja joulupukin mielestä on ystävyys ja rauha kaikkien kansakuntien kesken.

Rovaniemellä on lukuisia käyntikohteita, kuten Museo- ja tiedekeskus Artikum, kansainvälinen kulttuuritalo Korundi, Tiedekeskus Pilke, Huskypark ja Santapark. Tutustumisen arvoisia ovat myös muut lukuisat kohteet, kuten Ranuan Eläinpuisto, Ounasvaaran Hiihtokeskus sekä upeat kauppakeskukset Kauppakeskus Revontuli Shopping Centre, Rinteenkulma ja Sampokeskus. Kannattaa siis tulla tutustumaan ja nauttimaan.

Hyväntahdon ja rauhan lähettiläs

Joulupukki on suosituin, tunnetuin ja mielipiteiltään ehkä parhain nykyaikainen mielipidevaikuttaja. Joulupukki haluaa olla rauhan, rakkauden ja onnellisuuden puolestapuhuja. Edellä mainittuja hienoja arvoja joulupukki suosittelee kaikille maailman ihmisille.

Joulupukin Pajakylä

Joulupukin Pajakylä perustettiin napapiirille jo vuonna 1985, mutta joulupukin virallinen kotikaupunki Rovaniemestä tuli vasta vuonna 2010. Joulupukin Pajakylä on avoinna 365 päivänä vuodessa. Lentokentältä Joulupukin Pajalle on matkaa kolme kilometriä ja Rovaniemen keskustasta pääset pukin luo paikallisbussilla numero 8 tai joulutunnelmaan tuudittavalla Santa’s Express -bussilla. Omalla autolla tai taksilla saa myös tulla, joten vaihtoehtoja riittää.

  • Miten kaikki alkoi?

Piipahdetaan hetkeksi sisään Rovaniemen historiaan. Rovaniemen osana oli melkein täydellinen tuhoutuminen toisen maailmansodan aikana. Rovaniemi on siis noussut tuhkasta kuin Feeniks-lintu kantaville siivilleen. Vuonna 1950 Eleanor Roosevelt kävi Lapin napapiirillä katsomassa kuinka Rovaniemen jälleenrakennus sujuu. Arvovieraalle rakennettiin oma hieno mökki, joka on nykyään tunnetun Joulupukin Pajakylän nostalgisin ja kuuluisin rakennus, aivan Joulupukin Pääpostin välittömässä läheisyydessä.

Joulupukin Pajakylä on aivan huikea käyntikohde, josta kaikki palvelut löytyvät saman katon alta. Maukasta ruokaa ja maistuvaa kahvia ihanine leivonnaisineen tarjoavat ravintolat, kahvilat ja kaupat ovat todella tutustumisen arvoisia. Tarjolla on myös igluhotelli, husky- ja poroajeluja, lomakylämajoitusta, moottorikelkkasafareita ja hienoja matkamuistoja.

Joulun aatonaaton perinteinen ja rakastettu kohokohta, eli Joulupukki Matkaan Jo Käy -tapahtuma järjestetään vuosittain Rovaniemen Napapiirillä. Tule tutustumaan joulupukin ajankohtaisiin mietteisiin ja toivottamaan hänelle mukavaa matkaa lahjoineen maapallon kaikkien lasten ja aikuisten luokse.