Rovaniemellä tapahtuu

Ruka-Kuusamo

Lappi tarjoaa jokaiselle jotakin. Rukan hiihto- ja lomakeskus itärajalla tarjoaa monia luontoretkimahdollisuuksia. Eräs Lapin suosituimpiin patikointireitteihin kuuluva on kuuluisa Oulangan kansallispuisto, jossa nähtävää riittää. Ruka tarjoaa palveluita vuoden jokaisena päivänä. Koskenlasku, melonta ja kaikenlainen talviurheilu kiinnostaa monia, kuten myös husky- ja poroajelut. Ajomatka Rovaniemeltä Kuusamon Rukalle kestää 2,5 tuntia.

Kuusamossa kesä on kalastusta, vaellusta, koskenlaskua, melontaa, karhunkatselua, ratsastusretkiä, maastopyöräilyä ja paljon, paljon muuta.

Rukan kansainvälinen ja kuuluisa hiihtostadion tarjoaa runsaasti tapahtumia talvisin ja Suomen suurin kanjonijärvi, eli Julma Ölkky Hossan kansallispuistossa on todella tutustumisen arvoinen ja jännittävä luontokohde.

Kuusamossa voi myös tehdä ajoretkiä mönkkärillä tai enduropyörillä, jonka lisäksi voi vain nauttia hoidoista ja hemmotteluista, uinnista ja joogasta.

Oulangan luontokeskus, Kitkajoen Jyrävä ja Oulankajoen Kiutaköngäs ovat monille tuttuja vierailukohteita, joihin kuuluu myös muun muassa suosittu

Karhunkierros. Matkailijan kannattaa myös ehdottomasti tutustua Pyhän Jyssäys –reittiin, joka vie Rukan lähistöllä sijaitsevan Pyhävaaran henkeäsalpaavan kauniisiin maisemiin.

Pyhä-Luosto

Pyhä-Luoston alueen kaksi palvelevaa hiihtokeskusta Pyhä ja Luosto sijaitsevat hyvin lähekkäin, eli vajaan puolen tunnin päässä toisistaan. Pyhälle ja Luostolle pääsee Rovaniemeltä kätevästi bussilla. Alueella voi harrastaa esimerkiksi maastopyöräilyä, jääkiipeilyä, valokuvausta ja vaellusta maastoreitellä ja tuntureilla. Matka Rovaniemeltä Luostolle kestää autolla ajaen noin 1,5 tuntia.

Levi

Suomen tunnetuin hiihtokeskus on Kittilän suosittu Levi. Levi on kohonnut vuosien saatossa suureksi tapahtumapaikaksi hiihtorinteineen, kylpylöineen, vesijettisafareineen ja yökerhoineen. Suosituin Levillä pidettävistä yleisötapahtumista on alppihiihdon vuosittainen maailmancup-kilpailu. Matkan pituus Rovaniemeltä Leville on 2 tuntia, ja Kittilän lentokentältä Leville on noin 15 kilometrin ajomatka.

Levin Hullu Poro ja Aurora Pyramids ovat kaikille Levin ystäville tuttuja. Yöpyessään lasikattoisissa Aurora pyramideissa on Lapin lumoava taivas tähtineen ja revontulineen matkailijaa todella lähellä. Hotelli Hullunporon kaikki huoneet ovat savuttomia ja matkailijalla on käytössään langaton WiFi-yhteys kaikkialla hotellin eri tiloissa. Levillä on matkailijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin, ja sama koskee myös muita monipuolisia Lapin hiihtokeskuksia.

Ylläs

Ylläs yllättää jokaisen matkailijan paitsi todella ammattitaitoisella ja ystävällisellä palvelulla myös vehreällä kansallispuistolla, seitsemällä tunturilla, kahdella hiihtokeskuksella ja kahdella kylällä nimeltään Ylläsjärvi ja

Äkäslompolo. Aito luonnon kauneus ja jylhät tunturit saavat matkailijan haukkomaan henkeään ihastuksesta näissä perinteisissä Ylläksen maisemissa Pallastunturin välittömässä läheisyydessä. Ylläksen ainutlaatuisiin maisemiin on Rovaniemeltä muutaman tunnin, eli noin 2,5 tunnin ajomatka.

Lapissa riittää nähtävää ja koettavaa sekä aikuisille että Lapsille. Otetaanpa esimerkiksi huikean jännittävä Seikkailupuisto Huima, joka sijaitsee suositun

Ounasvaaran sydämessä. Huima on tarkoitettu koko perheelle, suvulle ja ystäväpiirille, sillä mukavaa tekemistä riittää aivan kaikille.

  • Huiman huikea seikkailupuisto

Huiman upea seikkailupuisto tarjoaa nimensä mukaisesti unohtumattomia seikkailuita kaikille vierailijoille. Puistosta löytyy kaiken kaikkiaan 10 erityyppistä rataa, jotka kulkevat kauniiden puiden lomassa. Puiden väliin on laitettu puomeja, siltoja, verkkoja ja köysiä, jotka pystyvät nousemaan aina seitsemän metrin korkeuteen asti.